
Spune-le prietenilor:
Cojile de eclere sunt crocante și delicioase, formând stratul exterior al acestor deserturi franceze clasice. Ele sunt realizate dintr-un aluat bogat, numit choux, care se coace până devine pufos și aerat în interior, dar crocant și ușor ondulat în exterior. Cojile de eclere pot fi umplute cu diverse creme sau glazuri pentru a completa experiența gustativă.
30
Număr porții
1h30' - 2h
Timp gătire
Franceză
Tip bucătărie
7. Într-un pahar adăugați puțină apă. Introdu un deget in apă și apăsă ușor pe marginile eclerelor pentru a avea o forma uniforma si pentru a nu se arde in timpul coacerii.
8.Coace eclerele în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când sunt ușor aurii și umflate, apoi redu temperatura cuptorului la 170°C, înțeapați-le cu un băț de frigăruie in părți pentru a se usca si in interior, continua coacerea pentru aproximativ 20-25 de minute. Ele trebuie sa aibă culoarea ușor brună.
NOTĂ!!
-Masurarea ingredientelor a fost o cana de 200 ml.
-Tineti cont de cuptorul dumneavostra, este foarte important sa-l cunoasteti. Timpul de coacere poate varia de la un cuptor la alt.
-Din aceasta compozitie ies in jur de 38-40 de coji de eclere cu lungimea de 12-15 cm.
Eu le-am umplut cu crema de caramel, aici este reteta→ https://sashacuisine.ro/retete-sasha/crema-de-caramel-2-ingrediente/si crema cu cafea, aici este reteta→ https://sashacuisine.ro/retete-sasha/crema-cu-cafea/

Dă share prietenilor:
Sasha Cuisine
Cu puțină dăruire, oricine poate face bucătărie de top! Aruncă o privire pe site și vezi ce te inspiră să gătești!