Spune-le prietenilor:

Batoane cu susan

Cine nu-și amintește de batoanele crocante cu susan din copilărie? Simplitatea lor, mirosul ușor de caramel și textura ușor crocantă sunt imposibil de uitat. Rețeta aceasta se face cu doar câteva ingrediente, fără coloranți, fără siropuri.

Gustul copilăriei în doar câteva minute

20

Număr porții

15 minute

Timp gătire

românească

Tip bucătărie

Ingrediente

  • 300 g zahăr
  • 250 g susan
  • 60 g semințe de floarea-soarelui
  • 50 g unt

Mod de preparare

Într-o cratiță cu fund gros, se pune zahărul la topit la foc mic spre mediu. Se amestecă din când în când, până când se obține un caramel frumos, auriu, fără bucăți arse.

Când zahărul s-a topit complet, se adaugă untul și se amestecă până când compoziția devine omogenă și lucioasă. Apoi se pun susanul și semințele de floarea-soarelui, amestecând energic pentru a se îmbrăca toate în caramel.

Compoziția se toarnă imediat pe o hârtie de copt, se acoperă cu o altă foaie și se întinde cu făcălețul până la grosimea dorită.

Cât încă este caldă, se taie în batoane, pătrate sau romburi. După răcire, batoanele devin crocante și se pot păstra în cutii de metal, la loc uscat.

Tips & Tricks

Sfaturi utile

  • Pentru un plus de aromă, poți prăji susanul câteva minute înainte de a-l adăuga în caramel.
  • Dacă vrei batoane mai moi, adaugă 1 lingură de miere împreună cu untul.
  • Se taie mai ușor cât compoziția e caldă, după ce se răcește, devine prea tare pentru a tăia.

Întrebări frecvente

Se pot face fără semințe de floarea-soarelui?

Da, poți folosi doar susan sau poți adăuga alte semințe preferate, cum ar fi dovleac, alune, migdale , nuci sau chia.

Cât timp se păstrează?

Dacă sunt ținute într-un recipient închis, batoanele rezistă perfect 2-3 săptămâni.

Crocanți, aurii și incredibil de aromați, și batoanele cu susan sunt una dintre acele rețete care nu se demodează niciodată. Un dulce simplu, făcut în câteva minute, dar plin de amintiri.

Batoane cu susan

Dă share prietenilor:

Facebook
X
WhatsApp
Email

Spune-ți părerea

0 0 voturi
Evaluați rețeta
guest
0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Din aceeași categorie

0
Mi-ar plăcea să-mi spui părerea ta despre rețetă. Te rog să lași un comentariu.x
()
x