
Spune-le prietenilor:
Ouăle de Paște au o istorie veche și bogată, întinzându-se pe mai multor culturi și tradiții. Origina acestui obicei este adesea asociată cu sărbătorirea primăverii și a reînnoirii vieții, o temă comună în culturi vechi.
În Egiptul antic, ouăle erau văzute ca simboluri ale vieții și fertilității și erau decorate și oferite ca daruri în timpul sărbătorii de primăvară. Această tradiție a fost preluată de multe alte civilizații, inclusiv cea greacă și romană, unde ouăle erau vopsite în culori luminoase și împodobite cu simboluri religioase și motive decorative.
Creștinismul a adoptat și adaptat tradiția ouălor de Paște, considerând ouăle ca simboluri ale învierii lui Isus Hristos. Multe culturi creștine au început să vopsească ouăle în roșu, simbolizând sângele lui Hristos, și să le ofere ca daruri în timpul sărbătorii de Paște.
În prezent, tradiția vopsirii ouălor de Paște este încă vie în multe țări din lume, fiecare are propriile sale tehnici și simboluri. Ouăle sunt vopsite într-o varietate de culori și sunt decorate în moduri diferite, adăugând un farmec și o bucurie aparte sărbătorii de Paște.
10
Număr porții
1h
Timp gătire
Internațonală
Tip bucătărie
Ustensile necesare:
La noi a fost muncă în echipă !
Copiii au degresat ouăle aduse de la bunică, cu detergent de vase și apă caldă, apoi le-am clătit în apa rece.
Am pus într-o oală 2L apă rece, ouăle, sărea, oțetul și le-am pus la fiert aproximativ 10 minute din momentul fierberii. ( Noua ne plac tari.)
Când au fiert, am scos ouăle și le-am pus într-un bol la răcit.
Am tăiat hârtie creponată în fâșii lungi și late, cat să încapă oul.
Am mototolit oul in hârtia creponată, apoi l-am pulverizat cu oțet. Așa am procedat cu restul de ouă. Am lăsat să se usuce hârtia pe ou, am îndepărtat-o și le-am dat luciu cu puțin ulei de măsline, sau de grăsime aveți!
Copiii au fost foarte încântați de ceea ce a ieșit și au putut și ei să participe.
NOTĂ!!
Folosiți mănuși, când veți pulveriza oțet pe hârtie, acest lucru vă v-a colora mâinile.
Întotdeauna șergenți mănușile, pentru a nu transfera culorile de pe mănușă pe ou.
Dacă aveți ouă de culoare mai închisă, după fierbere se vor curăța, dar v-a mai trebui să le ștergeți.
Distracție plăcută!
Dă share prietenilor:
Sasha Cuisine
Cu puțină dăruire, oricine poate face bucătărie de top! Aruncă o privire pe site și vezi ce te inspiră să gătești!