Spune-le prietenilor:

Pere cu ricotta

Perele cu ricotta un desert simplu și rafinat, ce combină dulceața naturală a perelor cu textura cremoasă a brânzei ricotta. Acest preparat italian este apreciat pentru echilibrul său subtil de arome și texturi.

8

Număr porții

30-40 minute

Timp gătire

Internațonală

Tip bucătărie

Ingrediente

  • 5 pere proaspete și bine coapte
  • 500g brânză ricotta sau urdă
  • Miere sau sirop de arțar
  • 125 g fin
  • 100g nuci sau migdale, tocate
  • Scorțișoară sau vanilie (opțional)

Mod de preparare

Prepararea perelor: Spălați perele, tăiați-le în jumătate și îndepărtați sâmburi. Dacă preferați, puteți decoji perele.

Ricotta: Într-un bol, amestecați ricotta cu puțină miere sau sirop de arțar pentru a adăuga dulceață. a adăugat și un praf de scorțișoară sau vani pentru un plus de aromă, împreună cu afinele și migdalele.

Umplerea perelor: Așezați jumătățile de pere pe un platou și umpleți cavitatea fiecărei pere cu amestecul de ricotta.

Tips & Tricks

Decorarea: Presărați nuci sau migdale tocate deasupra și stropiți cu miere suplimentară pentru un finisaj dulce și crocant.

Servire:

Serviți perele cu ricotta imediat, ca desert sau gustare sofisticată. Acest preparat se potrivește perfect atât la mesele festive, cât și la o cină casual.

Perele cu ricotta sunt o alegere excelentă pentru cei care apreciază combinațiile simple, dar de efect, de ingrediente naturale și sănătoase.

Dă share prietenilor:

Facebook
X
WhatsApp
Email

Spune-ți părerea

0 0 voturi
Evaluați rețeta
guest
0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Din aceeași categorie

0
Mi-ar plăcea să-mi spui părerea ta despre rețetă. Te rog să lași un comentariu.x
()
x