Spune-le prietenilor:

Midye Baklava cu gris si vișine

Midye Baklava cu griș și vișine este o reinterpretare rafinată a faimoasei baclavale turcești, având o formă spectaculoasă de scoică („midye”). Spre deosebire de varianta clasică, această rețetă adaugă un strat delicat de griș pentru un plus de finețe și un contrast plăcut de texturi. Umplutura acrișoară de vișine echilibrează perfect dulceața siropului, oferind un gust intens și o aromă de neuitat.

15

Număr porții

1h30' - 2h

Timp gătire

Turcească

Tip bucătărie

Ingrediente

Pentru umplutură:

  • 1 l lapte
  • 1 pahar cu gris
  • 100g vișine fără sâmburi

Pentru aluat:

  • 50 gr unt
  • 2 ouă
  • 2 linguri oțet
  • 1 pahar de ceai cu lapte
  • 1 pahar de ceai cu ulei
  • 1 pahar de ceai cu apă
  • 1 praf de sare
  • 5 pahare de apa cu faina

Pentru șerbet:

Serbet:

  • 4 pahar de apa cu zahăr
  • 5 pahare cu apa
  • 1 lămâie.

Serbetul se pune fierbinte peste baklavaua caldă. Doar pentru cele umplute cu gris.

Mod de preparare

Crema de griș:

Se pun toate ingredientele pe foc până se îngroașă și mutăm într-un alt vas pentru a se răcori mai repede.

Prepararea aluatului:

Încorporam toate ingredientele lichide, apoi faină. Frământăm până devine un aluat ferm dar nelipicios.

Împărțim aluatul în bile de aproximativ 90 gr fiecare.

Punem într-un castron făină și amidon .

Întindem putin foile presărate cu amestecul de faina și amidon, restul pe care încă nu le întindem le acoperim cu o cârpă.

Întindem 1 foaie foarte subțire. Ne ajutam de faina/amidon sa nu se lipeasca.

Rulam pe sucitor foaia, luam ambele capetele si le impingem spre interul sucitorului, făcând astfel foaia se increteste.

Punem pe mijlocul foii gris și vișine. Luam marginile si le punem peste umplutură. Cu degetele unim capetele.

Le așezăm în tavă, le ungem cu ulei și unt. Dăm la cuptorul preincalzit pentru 40 min la 180°C. Cand sunt gata le lăsăm să se răcească.

Midye Baklava cu gris si vișine8

Tips & Tricks

NOTĂ!

* pahar de ceai are 125 ml

*pahar de apa 200 ml

Dacă îți dorești un desert sofisticat, crocant la exterior și cremos în interior, Midye Baklava cu griș și vișine este alegerea perfectă. Fie că o pregătești pentru ocazii speciale sau doar pentru a-ți răsfăța familia, această baclava unică va cuceri orice iubitor de dulciuri orientale. Încearc-o și lasă-te purtat de aromele bogate ale bucătăriei turcești!

Midye Baklava cu gris si vișine9

Dă share prietenilor:

Facebook
X
WhatsApp
Email

Spune-ți părerea

0 0 voturi
Evaluați rețeta
guest
0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Din aceeași categorie

0
Mi-ar plăcea să-mi spui părerea ta despre rețetă. Te rog să lași un comentariu.x
()
x