Spune-le prietenilor:

Cartofi gratinați în tigaie

Într-o lume a preparatelor elaborate, există și rețete care combină simplitatea cu gustul desăvârșit. Cartofii gratinați în tigaie cu capac sunt dovada vie că nu trebuie să aprinzi cuptorul pentru a crea o mâncare care să cucerească toată familia.
Ușor de preparat, cu ingrediente la îndemână și gata în timp record, acești cartofi sunt răsfățul ideal pentru o cină rapidă, dar sofisticată.

Gratin Rapid la Tigaie

2

Număr porții

30-40 minute

Timp gătire

Internațonală

Tip bucătărie

Ingrediente

  • 6-7 cartofi mari
  • 100 g de brânză rasă (cașcaval, mozzarella sau un mix)
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 2-3 căței de usturoi
  • 50 g unt
  • Sare și piper după gust
  • Verdeață proaspătă (opțional: pătrunjel sau mărar)

Mod de preparare

Fierberea cartofilor:
Spală și curăță cartofii, apoi taie-i în felii subțiri sau cuburi. Pune-i la fiert în apă cu puțină sare pentru 10-15 minute, până când se înmoaie puțin, dar nu sunt complet fierți. Scurge-i bine.

Prepararea gratinului în tigaie:
Încălzește untul într-o tigaie mare, la foc mediu. Călește ușor usturoiul zdrobit pentru a da aromă, fără a-l arde.

Adăugarea cartofilor:
Așază feliile/cuburile de cartofi în tigaie, într-un singur strat sau ușor suprapuse, dacă e necesar. Toarnă smântâna pentru gătit peste cartofi și presară sare și piper după gust.

Gratinarea:
Presară brânza rasă peste cartofi și acoperă tigaia cu un capac. Lasă la foc mic timp de 10-15 minute, până când brânza s-a topit și a devenit ușor aurie.

Servirea:
După ce cartofii sunt gata, presară verdeață proaspătă pentru extra savoare și servește-i calzi.

Tips & Tricks

Notă!

Această rețetă este perfectă pentru o cină rapidă și sățioasă! Din cantitățile menționate, ar trebui să obții aproximativ 4-5 porții, în funcție de cât de mari sunt porțiile pe care le servești.

Dacă ți se pare că 50 g de unt este prea mult, poți reduce cantitatea fără probleme. Poți folosi doar 20-30 g de unt sau chiar înlocui o parte din unt cu ulei, care este mai ușor și nu atât de bogat. Important este ca cartofii să nu se ardă și să aibă suficientă grăsime pentru a se rumeni ușor și a se îmbina bine cu smântâna și brânza.

În doar câțiva pași simpli, poți transforma niște cartofi banali într-un preparat demn de orice masă festivă. Acești cartofi gratinați la tigaie sunt mai mult decât o rețetă rapidă – sunt o celebrare a gusturilor autentice și reconfortante. Savurează-i alături de cei dragi și lasă-te inspirat de magia preparatelor simple!

Cartofii gratinați în tigaie1

Dă share prietenilor:

Facebook
X
WhatsApp
Email

Spune-ți părerea

0 0 voturi
Evaluați rețeta
guest
0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Din aceeași categorie

0
Mi-ar plăcea să-mi spui părerea ta despre rețetă. Te rog să lași un comentariu.x
()
x