Spune-le prietenilor:

Clătite Moldovenești sau Mule cu brânză dulce și stafide, și halva

Clătitele moldovenești sunt o delicatesă tradițională, apreciată pentru versatilitatea și gustul lor. Realizate dintr-un aluat simplu din făină, ouă, lapte și apă minerală, aceste clătite sunt prăjite până devin aurii și apoi umplute cu diverse ingrediente. Umpluturile pot fi dulci, cum ar fi brânza dulce cu stafide sau gemurile de fructe, sau sărate, precum brânza sărată cu verdeață sau ciupercile sotate. Servite calde, clătitele sunt presărate cu zahăr pudră sau acompaniate de smântână și miere, fiind prezente atât la mesele de zi cu zi, cât și la ocazii speciale.

Clătitele Moldovenești: Tradiție și Gust în Fiecare Mușcătură

7

Număr porții

30-40 minute

Timp gătire

Republica Moldova

Tip bucătărie

Ingrediente

Pentru aluat:

Clătite, vă spun sincer, nu am cântărit nimic . Am luat blenderul și am adăugat

  • 3 ouă
  • un praf de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 bucățică de unt la temperatura camerei
  • făină
  • lapte

Pentru umplutură:

  • 500g brânză dulce de vaci
  • 30g stafide brune
  • 3 linguri zahăr
  • 1 esență de rom
  • 200g halva
  • +150g unt la temperatura camerei

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

Am dat drumul la blender să-și facă treaba 1-2 minute. Am completat cu apă minerală, fiind puțin grosuță. Bun…

Am copt clătitele pe ambele părți, fără a le lăsa prea mult să se coacă, pentru a nu deveni tari după ce se răcesc. Nu știu câte au ieșit la număr , Amira trăgea de mine, voia în brațe.

Când apele s-au liniștit, m-am apucat de umplutură.

Prepararea umpluturii:

Am amestecat toate ingredientele pentru umplutură într-o farfurie.

Într-o altă farfurie, am sfărâmițat halvaua. Deci, sunt două umpluturi diferite.

Luăm o foaie de clătită și o tăiem în 4 sau în jumătate, în funcție de dimensiunea dorită a mulelor. Puneți umplutura la colțul clătitei și răsuciți, formând un colț în vârf. Marginile de jos le introduceți înăuntru, ca la sarmale. Procedați astfel cu toate foile de clătite și cu umplutura de halva.

Așezați mulele în tăvi de lut sau yena cu vârfurile în sus, apoi puneți bucățele de unt deasupra. Dați la cuptorul preîncălzit la 190°C până când untul se topește și încep să se rumenească.

Puteți pregăti și un sos de vanilie, dar mi-a fost imposibil să fac. Totuși, se pot mânca foarte bine și fără sos, când cei mici nu mai au răbdare

Clătite Moldovenești sau Mule cu brânză dulce și stafide, și halva1 (1)

Tips & Tricks

Dă share prietenilor:

Facebook
X
WhatsApp
Email

Spune-ți părerea

0 0 voturi
Evaluați rețeta
guest
0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile

Din aceeași categorie

0
Mi-ar plăcea să-mi spui părerea ta despre rețetă. Te rog să lași un comentariu.x
()
x